haritu mak dah pernah buat terus mintak resepi, buat2 menjadi la pulak terus buat doh roti lepas tu biarkan dalam 30 minit baru nak dicanaikan
masa nak tunggu dia naik gebu aku buat kuah sardin je. sardin tu pulak hancurkan2 lepastu letak la ubi kentang dan dipotong dadu
doh yang siap dibulat2 kan
gelek macam buat karipap tu je.kena buat nipis2 lepas tu baru goreng, masa goreng minyak kena byk dan siram atasnya sampai naik kembung.kena buat cepat tau dan terbalik kan puri ni
nampak tak dah kembung
roti puri kembung habaq ang
ni resepinye:
2 cawan tepung gandum
3 sudu besar minyak masak
1/2 sudu kecil garam
1/2 kecil gula
1 sudu teh yis mauripan (serbuk)
3/4 cawan air panas
korang uli sampai tak melekat tau pastu baru leh wat doh yang bulat2 tadi. tunggu sampai 30 minit atau 1 jam baru boleh goreng.. kuah nye tak kan aku nak ajar pandai2 la korang. cicah dgn kari pun sodap
selamat mencuba ;-)
No comments:
Post a Comment